Itt az új DJI Osmo Action: új kihívója akadt a GoPronak az akciókamerák piacán

Hirdetés
Hirdetés

2019.09.25.

Cikkek

Itt az új DJI Osmo Action! Új kihívóra akadt a GoPro?


Itt az új DJI Osmo Action

A DJI a drónozás szerelmeseinek biztosan nem ismeretlen márka, hiszen a 2006 óta piacon lévő vállalat ezt a terepet uralja. Drónjaik méltán népszerűek a vásárlók körében, de ez nem volt nekik elég, pár éve elkezdtek videózáshoz és fotózáshoz szükséges eszközöket is gyártani. Ennek eredményeképpen drukkoltak elő a DJI Osmo Action akciókamerával, amit sokan a GoPro legnagyobb riválisának tartanak. Nézzük meg, hogy van-e okuk rá?


Az előlapi kijelző

Az legszembetűnőbb különbség, amit már első kézbevételre észre lehet venni, hogy a DJI Osmo Action, a GoPro-val ellentétben rendelkezik valódi, nemcsak szám kijelzésre alkalmas előlapi kijelzővel. Ez nagyon hasznos, hiszen így videózás közben látható, hogy mit csinál az ember.

A DJI Osmo Action teljesítménye

A kamera 65x42x35 mm-es nagyságú, bárhol elfér, egyetlen töltéssel akár két teljes órát is kibír, ha 1080p-ben veszünk fel vele 30 FPS-ben. De 4K-ban 60 FPS-ben is bőven le lehet vele húzni egy órát. Használhatjuk 1080p-ben 240 FPS-sel is, értelemszerűen ekkor lerövidül az üzemidő. Az Osmo HDR-videók rögzítésére is alkalmas 1080p-ben és 4K-ban is, természetesen lassított videót is lehet vele készíteni. A képstabilizáció bekapcsolásával, a kép kicsit csúszik, de ezt meg lehet szokni, és egyáltalán nem zavaró, a hang felvétele is jó minőségű, mikrofon a kamera tetején és oldalán is található. 

 

Mire lehet használni?

Az Osmo Action egy stabil szerkezet, ütés- és rázkódás álló, és 11 méterig a vizet is bírja. Ezért akár extrém sportokhoz is jól használható. Legyen szó motorozásról vagy síelésről. Persze a családi nyaralásra is el lehet vinni, de ennél magasabb terhelést is jól bír. Könnyű szerkezetének köszönhetően bárhová rögzíthetjük, legyen az egy bukósisak, a bicikli kormánya vagy a ruhánk.

 

Összevetve a GoPro-val

A legnagyobb kérdés persze nyitott maradt? Vajon tényleg képes lesz lesöpörni a trónról a GoPro készülékeit? Adottságai alapján alkalmas lehet rá, képességeiben, és árával fel tudja venni a versenyt a Her7 Blackkel. De kérdés, hogy még időben szállt e be a piacra, vagy mindenki elköteleződött az eddig egyeduralkodó GoPro mellett.
 

Szerző: VN

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés
Bemutatjuk a legszebb vacsorahelyszínt a Városligetben!

Tovább


Nem egyszerű tökéletes helyszínt találni, ha egy romantikus vacsorahelyet keresel, ezért segítünk ebben! Bemutatjuk a legjobb helyszínt a romantikus vacsorához! 

Ezeknek az ajándékoknak örülnek legjobban a kislányok

Legjobb karácsonyi ajándékok kislányok számára


Karácsonyi ajándékot keresel egy kislánynak, de nem tudod, hogy egy óvodás vagy kisiskolás lány minek örülne igazán? Nincs is jobb választás, mint egy jégvarázsos játék. A népszerű gyerekfilm második része ugyanis most...