Itt az új DJI Osmo Action: új kihívója akadt a GoPronak az akciókamerák piacán

Hirdetés
Hirdetés

2019.09.25.

Cikkek

Itt az új DJI Osmo Action! Új kihívóra akadt a GoPro?


Itt az új DJI Osmo Action

A DJI a drónozás szerelmeseinek biztosan nem ismeretlen márka, hiszen a 2006 óta piacon lévő vállalat ezt a terepet uralja. Drónjaik méltán népszerűek a vásárlók körében, de ez nem volt nekik elég, pár éve elkezdtek videózáshoz és fotózáshoz szükséges eszközöket is gyártani. Ennek eredményeképpen drukkoltak elő a DJI Osmo Action akciókamerával, amit sokan a GoPro legnagyobb riválisának tartanak. Nézzük meg, hogy van-e okuk rá?


Az előlapi kijelző

Az legszembetűnőbb különbség, amit már első kézbevételre észre lehet venni, hogy a DJI Osmo Action, a GoPro-val ellentétben rendelkezik valódi, nemcsak szám kijelzésre alkalmas előlapi kijelzővel. Ez nagyon hasznos, hiszen így videózás közben látható, hogy mit csinál az ember.

A DJI Osmo Action teljesítménye

A kamera 65x42x35 mm-es nagyságú, bárhol elfér, egyetlen töltéssel akár két teljes órát is kibír, ha 1080p-ben veszünk fel vele 30 FPS-ben. De 4K-ban 60 FPS-ben is bőven le lehet vele húzni egy órát. Használhatjuk 1080p-ben 240 FPS-sel is, értelemszerűen ekkor lerövidül az üzemidő. Az Osmo HDR-videók rögzítésére is alkalmas 1080p-ben és 4K-ban is, természetesen lassított videót is lehet vele készíteni. A képstabilizáció bekapcsolásával, a kép kicsit csúszik, de ezt meg lehet szokni, és egyáltalán nem zavaró, a hang felvétele is jó minőségű, mikrofon a kamera tetején és oldalán is található. 

 

Mire lehet használni?

Az Osmo Action egy stabil szerkezet, ütés- és rázkódás álló, és 11 méterig a vizet is bírja. Ezért akár extrém sportokhoz is jól használható. Legyen szó motorozásról vagy síelésről. Persze a családi nyaralásra is el lehet vinni, de ennél magasabb terhelést is jól bír. Könnyű szerkezetének köszönhetően bárhová rögzíthetjük, legyen az egy bukósisak, a bicikli kormánya vagy a ruhánk.

 

Összevetve a GoPro-val

A legnagyobb kérdés persze nyitott maradt? Vajon tényleg képes lesz lesöpörni a trónról a GoPro készülékeit? Adottságai alapján alkalmas lehet rá, képességeiben, és árával fel tudja venni a versenyt a Her7 Blackkel. De kérdés, hogy még időben szállt e be a piacra, vagy mindenki elköteleződött az eddig egyeduralkodó GoPro mellett.
 

Szerző: VN

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés
Bemutatjuk a legszebb vacsorahelyszínt a Városligetben!

Tovább


Nem egyszerű tökéletes helyszínt találni, ha egy romantikus vacsorahelyet keresel, ezért segítünk ebben! Bemutatjuk a legjobb helyszínt a romantikus vacsorához! 

Itt az új DJI Osmo Action

Az új DJI Osmo Action versenybe száll a GoPro-val


A DJI a drónozás szerelmeseinek biztosan nem ismeretlen márka, hiszen a 2006 óta piacon lévő vállalat ezt a terepet uralja. Drónjaik méltán népszerűek a vásárlók körében, de ez nem volt nekik elég, pár éve elkezdtek videózáshoz...