Milyen a jó pályàzat felépítése?

Hirdetés
Hirdetés

2018.06.07.

Cikkek

A jó pályázat felépítése


Pályázatírás, jó pályázat, pályázat nyerés

Érdekel, hogy hogyan írj jó pályázatot? Tippekre, segítségre van szükséged, hogy pályázatot nyerj? Mi támogatunk a pályázatod felépítésének megalkotásában és elmondjuk mire érdemes figyelned!


A jó pályázat felépítése – előkészületek

Ha finanszírozást szeretnénk egy nagyobb projektünkhöz, akkor először szükséges tájékozódnunk arról, hogy milyen pályázatok vannak éppen kiírva, erre számos pályázatfigyelő oldalt találhatunk az interneten. Nagyon lényeges hogy egészen konkrét célokkal és elképzelésekkel rendelkezzünk, illetve ellenőrizhető legyen a projektünk eredményessége. Pályázatok vizsgálatakor nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy mennyire átlátható és megvalósítható az.

 

A jó pályázat felépítése -Tartalom

Nagyon lényeges, hogy milyen elemeket tartalmaz a pályázatunk, erre van egy jó séma, amit érdemes követni, így semmi fontosat nem hagyunk ki.

 

1. Cégünk leírása

Mint minden találkozáskor, vagy kapcsolatfelvételnél először be kell mutatkoznak, pályázatok esetében ez a cégünk, vagy szervezetünk leírásával valósul meg. Itt írjuk le, hogy ki a vezetőség,  mi a szerveződés konkrét célja, milyen forrásaink vannak és milyen múltbéli intézkedéseinek voltak.

 

2. Pályázati terv

Második lépésként írjuk le először röviden, lényegretörően a pályázatunk célját, hogy mit szeretnénk megvalósítani. Ennek nagyon lényegretörőnek és érdekfeszítőnek kell lennie, hiszen itt nyerjük meg a bírákat, hogy tovább haladjanak a pályázatunk olvasásában.

A jó pályázat ezután részletezve van, lépésrő lépésre, hogy hogyan fogjuk megvalósítani a tervünket, miket fog igényelni, maga a folyamat hogyan fog végbe menni. Írjuk le, hogy milyen igényeket tudunk ezzel a pályázattal kielégíteni, ezeket támasszuk alá előzetes kutatással.

 

3. Pénzforrás

Írjuk le, hogy milyen forrásból finanszírozzuk a projektünket, az összesen mekkora tőke igénnyel bír, a támogatás mekkora részét fogja képezni a teljes kiadásnak, illetve részletes pénzügyi terv szükséges a pályázat nyerés érdekében.

 

A jó pályázat felépítése – Tippek és trükkök

Megosztunk veled néhány tippet, amely segíthet a jó pályázat megírásában és a támogatás megszerzésében. Fontos, hogy mindig legyél tárgyilagos, ne dícsérd a pályázatod, csak egyszerűen tedd világossá az elképzeléseidet! A jó pályázat precíz, pontos, gondosan áttekintett, helyesírási hibáktól és elírásoktól mentes! Használj képeket, diagramokat, ezzel sokkal barátságosabbá teszed a munkád. Legyél lényegretörő, fogalmazz tömören, de ugyanakkor érdekesen. Ne magyarázz túl semmit, legyen tagolt és átlátható a pályázat, ahol könnyen megtalálható minden! Csatold a cég vagy szervezet legfontosabb dokumentumait a pályázathoz!  Az előírt oldalszámot soha ne lépd túl, ha nincsen előírva akkor max 10 oldalas legyen! Szerezz ajánlásokat, ez meglehetősen befolyásolhatja a bírákat a döntésben! Mindig hangsúlyozzuk a projektünk fontosságát, mutassunk lelkesedést és maradjunk a realitás talaján, ne essünk túlzásokba!

Sok sikert mindenkinek és pályázatírásra fel!

Szerző: Gergely Ferenc

Ossza meg!

Vissza: Cikkek
címkék:

Kommentek


Hirdetés
Bemutatjuk a legszebb vacsorahelyszínt a Városligetben!

Tovább


Nem egyszerű tökéletes helyszínt találni, ha egy romantikus vacsorahelyet keresel, ezért segítünk ebben! Bemutatjuk a legjobb helyszínt a romantikus vacsorához! 

Néhány hasznos téli divattipp, amit érdemes alkalmaznod

Tovább


A téli időszakban nem olyan egyszerű csinosan és divatosan öltözködni, hiszen a hidegben sok réteg ruhára van szükségünk. A következőkben ezért mutatunk néhány divattippet a téli szezonra, amit érdemes alkalmaznod!